Yoga & Ayurveda - kurssit, konsultaatio, hyvinvointivalmennus

10.10.2019

Yoginen/Ayurvedinen elämäntapa ohjaa terveyteen, tasapainoon ja onnellisuuteen. Yoga & Ayurveda tarjoavat ainutlaatuista näkemystä hyvän elämäntyylin saavuttamiseksi, sekä yksinkertaiset keinot hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja sairauksien ennaltaehkäisyyn.

Yoga ja Ayurveda ovat jatkuvasti kehittyneet yli 3000 vuoden aikana ja sisältävät moniulotteisen tiedon kehon ja mielen välisestä vuorovaikutuksesta ja yhteistoiminnasta. Yoga-Ayurveda hoitojen tarkoituksena on kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin saavuttaminen.

Yoga & Ayurveda-kursseilla opit Yogan ja Ayurvedan perusteet ja kuinka siirtää ja hyödyntää niitä arkielämässä. Saat tietoa kehotyypillesi soveltuvasta elämäntavasta sekä ohjeistuksen helposti suoritettaviin itsehoitoihin ja harjoituksiin. Kursseilla opit mm. kuinka määritellä kehosi tila itsetutkiskelun avulla, pulssinluennalla, sekä katsomalla kasvojasi, silmiäsi, kynsiäsi, ihoasi ja kieltäsi, jne. 

Kurssit ja konsultaatiot tarjoavat kokonaisvaltaisen tietopaketin, jonka avulla kuka tahansa ikään tai kuntoon katsomatta saa työkalut elämänsä tasapainottamiseksi.

Yoga/Ayurveda konsultaatiolla saat opastusta keho-mieli tasapainon ja terveyden ylläpitämiseen luontaisin menetelmin. Konsultaatio sisältää keho-mieli tyypin määrityksen, nykyisen tilan kartoituksen, ohjeet tasapainoiseen elämäntapaan ja hyvinvointia edistävään jooga-harjoitukseen. Ayurvedinen jooga ei ole suorittamista, vaan pysähtymistä sen äärelle mitä itsessä tapahtuu. Sen ensisijaisena pyrkimyksenä on optimoida keho-mieli yhteyttä ja tukea sisäistä tasapainoa. Ayurvedan mukaan keho-mieli harmoninen yhteistoiminta on edellytys kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Konsultaatiolla saat tietoa synnynnäisistä ominaisuuksistasi ja nykytilanteestasi, sekä Yoga & Ayurveda-ohjeet hyvinvointisi maksimoimiseen.  Tavoitteena on tasapainon palauttaminen ja mahdollisten vaivojen poistaminen. Epätasapainotilojen korjaamiseksi Yoga ja Ayurveda suosittelevat yksilöllisiä elämäntapaohjeita ja hoitoja. Yoga/Ayurveda elämäntavan noudattaminen optimoi ihmisen elämäntyylin ja terveyden sekä lisää harmoniaa ja onnellisuutta.

Konsultaation tai kurssin jälkeen pystyt ymmärtämään kehoasi ja itseäsi paremmin - esim. mitkä harjoitukset, rutiinit, elämäntavat ja ruoka-aineet sopivat sinulle - ja mitkä eivät. Saat tietoa ympäristön, vuodenaikojen ja elementtien vaikutuksesta itseesi, sekä tukea tarvittaviin muutoksiin elämässäsi. Uusien tietojen avulla ja tekemällä pieniä muutoksia elämätapaan saadaan aikaan entistä parempaa ja onnellisempaa elämää.

Yoga-Ayurveda valmennuksessa huomioidaan ihminen kokonaisuutena ja painotetaan ihmisen omaa tietoisuutta omasta elämäntavasta ja omista valinnoista. Keho-mieli tietoisuuden avulla opit tiedostamaan tapojasi ja tottumuksiasi uudella tavalla ja opit auttamaan itse itseäsi tekemiesi havaintojen kautta.

Yoga-Ayurveda kutsut: Ystäväkutsut, polttarit, syntymäpäivät, perheen tai työyhteisön kanssa laatuaikaa, jolloin opit ymmärtämään paremmin oman ja toisten (esim. vaimon/miehen, siskon, esimiehen, jne) keho-mieli tyyppiä ja tarpeita, sekä esim. miksi joku käytäytyy tietyllä tavalla. Kutsut ovat hauskoja, mutta ennen kaikkea erittäin hyödyllisiä. Ne voivat auttaa ihmissuhteiden uudelleen rakentamiseen, parantamiseen ja vahvistamiseen. Ymmärrys siitä, miten toisten keho ja mieli toimii voi poistaa hetkessä ja lopullisesti vanhoja turhautumissyitä ja vastenmielisyyksiä.

Yoga ja Ayurveda voivat toimia yhteisön/perheen hyvinvoinnin tukena erittäin tehokkaina työkaluina.